Kippen

Voeding

Voor kippen zijn er veel verschillende soorten voer leverbaar: Legkorrel, Legmeel, Multigraan, Gemengd graan met grit, Graan- & Legmix, Multimix Krielkip, Gebroken Mais.

Waar kippen helemaal dol op zijn is Kippensnoep. Dit bevat gedroogde larven en wormpjes. Deze dierlijke eiwitten zijn ook erg geschikt ter voorkoming van verenpikken. Natuurlijk hebben we ook diverse soorten grit leverbaar.


Benodigdheden

Kippen hebben niet veel benodigdheden nodig. Een goede voer- en drinkbak is belangrijk.   Ze zijn dan ook in diverse soorten en maten leverbaar.


Apotheek

Wij hebben een ruim assortiment aan geneesmiddelen voor vogels. Bijvoorbeeld Ruihulp, Finicroc (atoxoplasmose en coccidiose), astricycline (infecties aan de darmen en de luchtwegen), Gezasept (infectieziekten), Sivotine (Snot, longontsteking en diarree), Anti-Luchtpijpmijt, etc. We hebben verschillende anti-parasitaire producten in het assortiment zowel voor de vogel als voor de kooi/volière/kippenhok.

Bodembedekking

Er zijn verschillende soorten bodembedekking die voor kippen geschikt zijn. Vaak geeft de persoonlijke voorkeur van de verzorger de doorslag in de keuze. Zo zijn er beukensnippers, houtvezel, hemparade, stro en Corbo Mais Bodenbedekking.


                                        Kasper Faunafood filmpje