Tuinvogels & Tuindieren

Wat is het fijn om lekker te genieten van alle vogels en andere dieren in de tuin. Met name in de winter kunnen vogels, eekhoorn en egels wel een extraatje gebruiken. Naast ons standaard assortiment voer en voederhuisjes hebben we ook een aantal extra producten in ons assortiment.


Vogelpindakaas

Voor tuinvogels kan pindakaas een welkome aanvulling zijn als voedselbron, vooral in de koude wintermaanden. ‘Gewone’ pindakaas is echter minder gezond voor vogels. Daarom is er nu speciale vogelpindakaas te koop. Vogelpindakaas is zoutloos, bevat meer calorieën én bevat meelwormen.


Pindacake

Pindacakes zijn gemaakt van plantaardige en dierlijke vetten gecombineerd met zuiver pindameel en bevatten lekker veel calorieën. Met pindacakes doet u uw tuinvogels een groot plezier. Ze krijgen essentiële vetten en oliën binnen die ze het hele jaar door goed kunnen gebruiken. Naast de originele variant zonder toevoegingen hebben we ook varianten met zaden en insecten. 

Pindacakes kunt u overal voeren; u kunt ze ophangen met een pindacakehanger, in een pindacakehouder plaatsen of ze in stukken op een voedertafel leggen. Breek ze ook eens in kleine stukjes en strooi ze rondom de voederplaats om de kleinere en schuchtere soorten (bijvoorbeeld de heggenmus en de winterkoning) de kans te geven kennis te maken met deze lekkernij.


Eekhoornvoerderhuis

Soms zorgen eekhoorns voor grote ergernis door voedersilo’s kapot te maken. Je kunt dit voorkomen door ze een eigen voederhuisje te geven. De eekhoorn maakt zelf het dekseltje open en haalt het voer uit het huisje.


Egelwoonhuis & Egelvoer

Egels leven vooral in struikgewas. Als je er eenmaal een gezien hebt, zult je ze waarschijnlijk vaker treffen. Egels gebruiken namelijk vaak een vaste route. 's Nachts of in de schemering gaan ze op zoek naar voedsel, waarbij ze per nacht wel drie tot vijf kilometer lopen. De dieren doen aan winterslaap: volwassen egels gaan eind november slapen, jonge egels vaak pas eind december. U trekt egels aan door speciaal egelvoer in de tuin neer te zetten en een schoteltje met water te plaatsen. 

Heb je egels in je tuin? Geef ze een egelwoonhuis. Door droge bladeren of gescheurde kranten in het huis te leggen is de kans op bewoning groter. Stel het woonhuis verdekt op.